2021-10-25 13:13:03• hírek • Refszatmar.eu

Barátok körében – Hazatérés Napja Egriben

Október 24-én az Egri Református Egyházközség, a Magyar Kormány és a BGA. Zrt. támogatásával megszervezte első ízben a hazatérés napját.

Az istentiszteleten dr. Király Lajos esperes hirdette az igét, Orosz Otília Valéria, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Zenei Bizottságának elnöke kántorizált és orgonakoncertet tartott. A vallásórások, az ifjúság és a kórus Tolnai Zelma tiszteletes asszony vezetésével ünnepi műsort mutatott be. A templomi rész után az ünneplő sereg átment a gyülekezeti terembe, ahol egy régi énekeskönyvekből álló kiállítást tekinthetett meg Orosz Otília jóvoltából. A napot pedig szeretetvendégség zárta, ahol az Amulett zenekar húzta a talpalávalót.



„Egriben hagyományt építenek. Hogy az elszármazottak újra őseik településének útjait járják, hogy szüleik, nagyszüleik nyelvét beszéljék és abban a templomba hallgassák prédikációt, ahol eleik tették ugyanezt. Gratulálok a kezdeményezéshez, sok sikert kívánok a folytatáshoz!” – üdvözölte az eseményt Magyar Lóránd parlamenti képviselő, aki jelen volt az alkalmon.

„Barátok körében” – Akár ez is lehetne a tegnapi napnak a mottója! – fogalmazta meg hálával a szívében az eseményről szólva Tolnai János lelkipásztor.

Erre a napra minden jóbarátot hazahívtunk… Meg szeretném köszönni mindenkinek a segítséget, és a jelenlétet! Külön köszönetet mondunk (a teljesség igénye nélkül) a BGA-nak a támogatásért, a gyülekezeti tagoknak a tombola tárgyak adományozásáért, a polgármester úrnak, Szabó Eleknek, Hrenyu Péter igazgató úrnak és a helyi CBA üzlet tulajdonosainak az adományokért, illetve a fiatalságnak a segítségért (jó barátok vagytok) Csorvási Mihálynak pedig a hangulatkeltő zenét, illetve mindenkinek, aki bármivel is segített! Isten áldja meg őket!” – tette hozzá.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: